Poradna Vision Spinner 2 Twist černá 1600mAh

Autor: Ivo Stoppani | Vloženo: 14.12.2014 000 10:57 | Témata: Poradna Vision Spinner 2 Twist černá 1600mAh

Ivo Stoppani

Ivo Stoppani

Nenabíjí na 100%, proč?

Mám nabíječku Input: 500 mA a Output 420 mA. přesto jsem tuto baterii nabíjel asi 11 hodin a pořád svítila modře a nedobila se na 100 %. Ještě zkusím koupit jinou nabíječku, ale jiné baterie, co mám, mi to nabíjí bez problémů. Nemáte někdo podobnou zkušenost? jak jste to řešili?

  • Ing. Pavel Šafl

    Ing. Pavel Šafl

    14. prosince 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, pokuste se při bnabíjení tu baterii pozorovat. Délka nabíjení by měla být např. z PC tak max 4 hod a v průběhu nabíjení se mění zabarvení dioby v tlačítku. Pokud se stále nabíjí a je třeba barva podsvícení modrá i po 4 hodinách baterii odpojte od nabíječky a po chvíli zase našroubujte. Měla by po nějaké chvíli změnit barvu podsvícení na bílou a dobíjet se do plné kapacity. I tak se může jednat o závadu baterie, pokud se to opakuje. Obraťte se na prodejce a baterii reklamujte. P.Šafl

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Ivo Stoppani

      14. prosince 2014 - Ivo Stoppani

      Baterii jsem odpojil, i přesto se nedobila.Nyní to zkusím dobít přes USB, předtím jsem to nabil přes adaptér. Dočetl jsem se že existují i nabíječky , které nabíjí baterie vyšší jak 1300 mAh, například Aspire - http://www.ec-original.cz...

      Ale ještě počkám skupí. Napřed vše vyzkouším. díky


    • Ing. Pavel Šafl

      14. prosince 2014 - Ing. Pavel Šafl

      Parametry nabíječky OEM od Aspire jsou stejné tzn. výstup min 420 mAh což je pro baterie i s vyžší kapacitou nez 1600 mAh dostačující. Důležité je , aby ta nabíječka měla stále kontakt s baterií. Ještě je nutné oba kontakty udržovat v čistotě.a kontakt baterie před nabíjením očistit papírovým kapesníkem. Jinak s tímto probémem jsme se na prodejně již setkali a distributor o tomto problému některých kusů těchto baterií ví, takže s případnou reklamací by neměl být problém. Baterie s nových dodávek od společnosti VISION již tyto problémy nemají.


    • Ivo Stoppani

      14. prosince 2014 - Ivo Stoppani

      Díky za radu, asi mám zrovna vadný kus, jelikož kontakt s baterií pravidelně čistím. takže reklamace. Přeji pěkný den.


    • Ivo Stoppani

      14. ledna 2015 - Ivo Stoppani

      Problém byl v nabíječce, nedodávala tolik proudu. Zakoupena nabíječka joyetech a je po problému. Neznačkové nabíječky nemusí být schopné tyto baterie s vyšší kapacitou dobít. Jak která asi. I tak díky za rady.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.